Mellismuffins: hallon, äpple och valnötstopping

20130314-101311.jpg

2 dl bovetemjöl
0,5 dl boveteflingor
2 skopor proteinpulver (vanilj)
1 tsk kanel
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
2 äggvitor
0,5 dl kokosolja
½ rivet äpple
½ finhackat äpple
0,5 dl sojamjölk eller kokosmjölk
2 dl hallon
valnötter

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda samman de torra ingredienserna. Skala äpplet och riv ena halvan och skär den andra halvan i mindre bitar. Blanda sedan ihop det rivna äpplet med mjölblandningen och tillsätt de andra ingredienserna. Rör ihop hallon tillsammans med äppelskivorna, vill man kan man strö lite kanel i skålen. Blanda sedan samman med resten av smeten. Klicka sedan ner smeten i muffinsformar och toppa med hackade valnötter. Grädda i ugnen i cirka 20 minuter.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s