Recept: Paleokladdkaka med nötsmör

20130519-172848.jpg

I helgen gjorde jag en favorit i repris: Paleokladdkaka. Den här gången använde jag jordnötssmör i smeten också, det blev riktigt smaskigt. Det går lika bra att göra muffins av det här receptet men en kladdkaka är fin att servera om man har gäster tycker jag.

2 stora ägg
2 dl mandelmjöl
1 dl riven kokos
5 msk kakao
1 tsk vaniljpulver

1 tsk bakpulver
1 nypa havssalt
7 stora, kletiga dadlar
2 msk jordnötssmör eller annat nötsmör
0,5 dl honung
0,5 dl kokosolja

Sätt ungen på 175 grader. Blanda mandelmjöl, salt, kakao, bakpulver och vaniljpulver i en skål. Mixa dadlar och kokos till en jämn massa i matberedare/mixer. Häll sedan mjölblandningen i mixern och kör vidare på svag hastighet. Knäck i äggen och häll i honung och nötsmör och mixa lite till. Smält därefter kokosolja och häll ner i smeten under tiden du mixar. Smaka av.

Smörj en rostfri springform med kokosolja och pudra över mandelmjöl eller kokosmjöl så att kakan inte fastnar. Häll i smeten och grädda i ugnen i cirka 10 minuter – inte mer! Ibland tar det bara 8 minuter, så ha koll. Kakan ska vara riktigt kletig när du tar ut den, det ska bara vara som en hinna över kakan. Den stelnar när den svalnar.

Ställ in formen i kylskåpet i minst en timme, ta sedan försiktigt loss kakan. Vill man kan man breda på nötsmör (mandel, hasselnöt, jordnöt) över kakan och toppa med kakaonibs eller kokos. Min kaka servades med kesellafluff med vaniljpulver, hallon och kiwi. Mycket gott!

20130519-172835.jpg20130519-172841.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s