Mug cake med jordnötssmör

20130602-124449.jpgMums för mag cakes! Det är så smidigt och gott. Efter backintervallerna i morse fick jag till en riktigt smaskig variant som passar sig bra efter träning.

½ dl havregryn
2 äggvitor
½ banan
2 msk kokosmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
2 msk proteinpulver – chokladsmak
½ dl sojamjölk (eller annan vätska)
10 hasselnötter
1 msk jordnötssmör
blåbär och hallon
kokosflingor till garnering

Mixa samman samtliga ingredienser utom jordnötssmör och bär. Jag använder en mixer/blender men det går lika bra att använda stavmixer. Smörj en stor mugg med kokokfett/olja och lägg bären i botten. Häll sedan över smeten i muggen och klicka i jordnötssmöret. Kör i mikron på full effekt i cirka 1,5 – 2 minuter. Vänd sedan muggen upp och ner på tallrik och strö över lite kokosflingor. Ät och njut!

20130602-124455.jpg

Annonser

One thought on “Mug cake med jordnötssmör

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s