En hälsning från Cilla 2013

Då var det dags för ännu ett årsbrev. Det här är alltså hälsningen från Cilla 2013 till Cilla 2014. Brevet publiceras idag för att sedan dyka upp i bloggen om ett år igen. Med tanke på hur träffande och spännande det var att läsa förra årets brev tvivlar jag inte på att det blir samma upplevelse med detta brev. Ett år är en lång tid, det kommer att hända en mängd saker en aldrig räknar med. Jag hade till exempel inte föreställt mig att vakna ensam idag på min födelsedag. Men livet tar sina vändningar och vi för lära oss att åka med. Några förhoppningar har jag inför det år som väntar, och kommer att sträva mot mina uppsatta mål. På vägen kommer givetvis tankar och mål revideras, så blir det alltid. Trevlig läsning!

Kära Cilla,

Det har nu gått ännu ett år av ditt liv. Snart fyller du 30! Det känns stort på något sätt. 30, en milstolpe. Tänk, när du var 18 och gick på gymnasiet tyckte du att 30 var dögammalt. Typ som att det började växa mossa på så gamla människor. Nu vet ju du att det inte är så, du är varken gammal eller mossig. Faktum är att du tycker att åldersnoja är onödigt och att du är ung och vacker. 30 är snarare lite av en prime time.

Vilken resa du gjorde under 2013. Du var på väg redan när du skrev förra årets brev, men jisses vad mycket som har hänt. Det går ju inte säga att du är en annan person, men det går sannerligen att säga att du har förändrats. När du väl vågade ta tag i din ångest, din taskiga självkänsla och Lilla Fröken Perfekt och Fullkomlig förändrades allt. Arbetet med insidan tog fart 2012 men fortsatte 2013. 2012 var ledordet ångest och 2013 var ledordet självkänsla. Du insåg att avsaknaden av självkänsla var något att ta tag i och att du blev kompis med dig själv är något att vara både stolt och glad över. Det är något du tidigare har sett som en av de svåraste sakerna i livet: att tycka om sig själv. Du vet förstås att det inte har varit enkelt, men du gav inte upp. Du fortsatte att utvecklas och lära dig mer om dig själv och ta små, små steg framåt för att komma till en punkt där du ärligt tycker om dig själv. Ett annat viktigt ord för de första månaderna under 2013 var balans. Den har du också jobbat hårt för. Det var viktigt för dig att skapa en tillvaro i harmoni och balans. Där är yoga och meditation viktig för dig, så håll det vid liv.

Du blev ju tvungen att lära dig att prioritera lite mer också. Hösten 2012 var svår för dig. Du såg det inte komma, men det blev väldigt upp och ner. Kanske blev det så tungt och svårt för att du inte ville erkänna för dig själv hur illa det var. Du ville inte inse det faktum att du var ofantligt nära den där omtalade väggen och att Fröken Duktig hade dig i ett järngrepp. Du nuddade väggen med näsan, men drog i handbromsen, saktade ner och sållade bort saker. Vissa saker du egentligen ville göra, men insåg att det inte riktigt fanns plats för. Andra saker var sådant som tog din energi. En får ju prioritera som det så fint heter.

2013 var ditt bästa år. Du kom så väldigt långt i din egen utveckling. Många fina saker hände i din omgivning. Du växte. Du släppte ner garden och vågade vara såbar. För det var ju det du var så rädd för i alla dina relationer: att vara sårbar. Det är inte konstigt. Du har blivit sårad på många sätt genom livet och det har satt djupa spår i dig. Det fina är att du valde att arbeta med de sår som blödde och det gjorde dig stark. Starkare än någonsin. Du fick uppleva kärlek på riktigt, och det gjorde dig uppfylld, närvarande och väldigt, väldigt lycklig. Även om historien med Musslan inte fick ett happy endning gjorde den relationen att du öppnade ditt hjärta och vågade vara i en relation även att du visste att du kunde bli sårad. Men det är klart, visst känner du besvikelse och sorg inför det faktum att inte heller den relationen visade sig vara vad du hoppats på.

Det här är mina förhoppningar inför 2014.

Fortsätt simma. Någon sa till dig att du är som en fisk som simmar i strömt vatten. Att du möter stenar på vägen som du behöver ta dig förbi. Och det gör du! Du simmar vidare vad som än händer i strömmen, över och förbi stenarna. Längre fram, bortom strömmen finns ett vackert och stilla vatten. Där väntar lugn och lycka. Allt du behöver göra är att fortsätta simma. Och de dagar när du frågar dig om du någonsin kommer att träffa en man som är rätt för dig ska du säga till dig själv: finns det fiskar i vattnet?

Lev livet på ditt sätt. Fortsätt att vara kapten på din båt. Ibland driver människor med dig för att du säger så, men du bryr dig inte. Du vet att varje människa har ansvar över sitt eget liv, och du tar ansvar för ditt liv, dina handlingar och din lycka. Det kommer alltid att finnas människor som inte håller med dig. Det kommer alltid att finnas människor som ser glaset som halvtomt istället för halvfullt. Men det gör inte du. Du har en bra inställning till livet och en god attityd. Och du kan inte rädda alla människor. Alla vill inte leva ditt liv, det är också viktigt att komma ihåg.

Fortsätt att lyssna på dig själv, men glöm inte bort att också lyssna på andra människor. Du är en god lyssnare när det kommer till att vara en lyssnande och stöttande vän, men ibland har du svårt att lyssna på andras råd till dig. Ja, du vet vad som är bäst för dig i många lägen, men det handlar också också om respekt och att låta andra ta sin plats.

Du befinner dig i en annan ekonomisk situation nu när du bor ensam, men se till att spara pengar. Spara pengar till utbildningarna du vill gå. Det kommer att kännas snävt ekonomiskt för dig många gånger, men tänk långsiktigt. Det är värt att leva torrt ett tag för att kunna uppnå mål och drömmar. Och gå en retorikkurs! Du älskar att undervisa i retorik, och det är din starka sida. För att bli den föreläsare du drömmer om behöver du själv utvecklas.

Fortsätt att prioritera egentid, men umgås också med dina vänner. Du har blivit bättre på att vara spontan och flexibel, du stänger in dig mer sällan. Det uppskattas av din omgivning! Dina vänner ger energi, glöm inte bort det!

Och ja, du får fortsätta att pussa lite grodor. Som om du aldrig hade blivit sårad. Jag tycker att du är stark som markerar vad som är rätt och fel, och jag hoppas att du kommer att fortsätta att göra det. Även om det innebär att du blir gammal och ogift 😉 Den där kravlistan du en gång hade kan du slopa, men några grundläggande värderingar ska du aldrig tumma på: respekt, ärlighet och tillit – det är det viktigaste för dig!

Det får räcka för den här gången. Kom ihåg att påminna dig om att tycka om dig själv, att vara good enough och att det faktiskt finns människor som tycker att du är grym. Och 30 år, let’s boogie!

Kram Cilla från 2013

20130902-085052.jpg

Annonser

9 thoughts on “En hälsning från Cilla 2013

  1. Bara ett kort inpass – att spara pengar till utbildning är hittills en av de bästa grejer jag har gjort de senaste åren. Vilken egotripp, vilken självlyx, vilken sjujäkla present! Jag hoppar gärna över ett gäng klänningar, vinflaskor och cappucinos för det. Det kan ta tid, men många bäckar små…

    • Det är precis så jag tänker 🙂 Att det är en egotripp, självlyx och en riktigt bra bra present till mig själv. För att inte tala om långsiktig. Att gå de här utbildningarna jag vill gör ju att jag på sikt kan skapa en annan tillvaro och det är ju vad jag strävar efter. Det får ta tid, det är okej. Ibland händer ju livet också.

    • Tack Emma ❤ Jag tror att det kommer att bli ett bra år. Jag har lärt mig att njuta, älska och leva och kommer att fortsätta med det även de dagar när livet känns tungt. Det blir ju vad man gör det till tänker jag!

  2. Måste erkänna att jag missat ditt uppbrott från Musslan och det är såklart jättetråkigt, men det låter som du kommer klara även det! Härlig läsning och jag önskar dig ett fantastiskt år framöver!

    Kram

    • Det är ett ganska nytt uppbrott så det är inte särskilt konstigt att du har missat det. Jag har väl inte heller skrivit det rätt ut tidigare än förra veckan heller. Det är tråkigt, men tyvärr oundvikligt efter det som har hänt. Men jag kommer att klara det, det gör jag alltid 🙂 Jag är tacksam för den kärlek som har kommit av den här relationen och blickar framåt. Kram på dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s