Tacksamhetstisdag: du får vad du ger

Som dunderförkyld är det lätt att bli lite gnällig. Jag längtar galet mycket efter att få röra på kroppen. Jag har inte varit utanför dörren på två dygn. Det är vid närmare eftertanke inte särskilt bra, så när jag har skrivit klart det här inlägget är det jag som går ut med soporna och tar en nypa frisk luft.

Nå väl. Gnällighet kommer lätt med sjukdom och som ni vet har gnällighet tendens att utvecklas till stora orgier. Vilken tur då att det är tacksamhetstisdag idag! Prima tillfälle att faktiskt tänka efter och uppmärksamma de små sakerna. Jag har tillbringat delar av min dag i telefonkö och i samtal med människor som troligen stöter på en och en annan surpuppa i alla dessa samtal de dagligen har. Jag har aldrig arbetat med kundtjänst men kan tänka mig att det är ett yrke där man tyvärr får ta en del skit mellan varven. Jag har som motto att alltid vara trevlig när jag ringer och ler alltid lite extra när jag presenterar mig av den enkla anledningen att jag tror att den som pratar med mig hör att jag är glad. Jag hade ett bankärende till Nordeas kundtjänst och fick mycket hjälp med mina frågor. Jag var säkerligen lite flummig mellan varven (jag gör mig bättre IRL), men hela tiden glad och trevlig. När vi skulle avsluta samtalet tog jag mig tid att tacka så hjärtligt för all hjälp och innan vi sa hejdå sa kvinnan i luren: Alltså jag måste bara säga att det var så trevligt att prata med dig. Om alla jag pratade med hela dagarna var så trevliga som du har varit och bemötte mig på samma sätt som du gjort skulle jag ha världens bästa jobb.

Jag log ett stort leende för att kvinnan i luren skulle uppfatta mitt tack som uppriktigt. Sedan log jag även efteråt när vi sagt hejdå hejdå hejdå och ha en bra dag (varför säger man hejdå så många gånger?!). Jag log för att det slog mig, eller snarare bekräftade att du får vad du ger. Nästan alltid, alltid (En del surpuppor är svåra att råda bot på, men håll ut; det går!). Är du glad och välvilligt inställd blir de människor du har med att göra också glada och välvilligt inställda. Kvinnan i luren hade bara behövt säga hejdå hejdå hejdå men hon bemödade sig att tacka för vårt samtal och boosta mig för att jag på något sätt hade lyckats boosta hennes dag en liten stund. Det kallar jag för win win.

Därför vill jag rikta tacksamhet att jag faktiskt har en positiv attityd och för det mesta lyckas sprida glädje till de människor jag har i min omgivning. Det är en egenskap jag är väldigt glad för.

entraningsbloggochlitetill, Cecilia Stålhandske

Jag kallar den: Den glada tjejen med plutmun och ögon som ploppar ut. Kan gå för ett högt pris.

Annonser

3 thoughts on “Tacksamhetstisdag: du får vad du ger

  1. Jag är himla tacksam för din blogg Cilla! Jag har följt dig länge och alltid gillat hur du skriver och de ämnen du tar upp men nu på slutet har jag gillat din blogg extra mycket! Många roliga och högkvalitativa inlägg och så en detox som är superspännande att få ta del av. Tack för tiden du lägger ner, för inspirationen och glädjen du sprider!:)

  2. Det är precis så som man vill bli bemött av en person när de ringer in då många inte är så trevliga alltid. Men det är såklart bara att skaka av sig, mycket lättare när man har sådana samtal som lyfter upp dagen! Allt blir lättare när man har ett leende på läpparna när man svarar också 🙂

  3. Vilken fin blogg du har! Visst är det kul när man märker att ens positivitet smittar av sig!! Följer dig nu! 🙂
    Jag hittade dig via matbloggtoppen, jag har just gått med där och vet inte riktigt hur det funkar.. Visst måste jag lägga till receptet både på M och på min egen blogg, eller hur/när länkar dom? Det började inte riktigt bra med my taste, för min del då anslutnings mailet inte gick gå in på.. men det kan bara bli bättre! Ha en bra dag!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s