Din lycka ligger inte i andra människors händer

Jag önskar att du ska sluta vara missnöjd med dig själv. Du är bra som du är. Sluta önska att du såg ut som någon annan. Du är vacker. Sluta önska att någon tyckte lika mycket om dig som någon annan. Du är omtyckt för den du är. Sluta sträva efter bekräftelse från dem som sårar dig. Bry dig om människor som ger dig energi och som uppskattar dig. Sluta avsky din kropp, ditt ansikte, din personlighet och dina skavanker. Älska dem. Omfamna dem. Utan dessa skulle du inte vara du. Tyck om den du är. Le. Skratta med hjärtat. Älska. Om någon ogillar dig har du bara några få alternativ: Lägg energi på varför och försök ideligen att förändra dig själv för större samtycke. Eller: Acceptera att det mest troligt inte handlar om dig. Om du är tillfreds med ditt liv spelar det ingen roll vad andra tycker om dig. Om du är tillfreds med den du är behöver du inte få det bekräftat om du är rätt eller fel, fin eller ful. Om du är lycklig och nöjd med ditt liv och människor irriterar sig på det tycker jag helt enkelt att du ska rycka på axlarna och säga: äsch! En kan inte älska alla.

Din lycka ligger inte i andra människors händer. Den ligger heller inte i andra människors bekräftelse. Du behöver bekräfta dig själv snarare än att ständigt söka bekräftelse från andra. Din lycka är inte beroende av vad andra människor tycker om dig, utan beroende av hur du ser på dig själv. Din lycka är heller inte beroende av hur andra människor behandlar dig utan snarare beroende av hur du låter andra människor behandla dig. Om du låter andra människor trampa på dig, såra dig och om och igen eller stjäla din energi lägger du ansvaret för ditt välmående hos andra. Då är det enkelt att också lägga skulden för att du inte mår bra hos andra. Faktum är att det finns egentligen inte någon annan människa än vi själva som bär skulden för hur vi mår. Ja, människor kan behandla oss illa. De kan såra oss och säga saker som gör ont djupt in i hjärttrakten. Det kan vara enkelt och mycket lockande att tänka att det är någon annan fel att vi inte är lyckliga eller tillfreds med livet eller oss själva. Fast när allt kommer omkring ligger ansvaret för det egna välmåendet enbart hos oss själva. Om du är glad för att du är du, om du behandlar dig själv med kärlek och respekt och ser till att skapa ett liv du trivs med tar du ansvar för ditt välmående. Det finns alltid yttre faktorer som ger motstånd för lyckan, men det är inte upp till någon annan att skapa lycka i ditt liv. I den bästa av världar har man människor i omgivningen att hålla i handen, människor som gör livet enklare att leva, men det är inte dessa människors ansvar att göra ditt liv rikt. Det är ditt eget arbete.

Var lycklig för att du är du. Var lycklig för dina charmiga skavanker, din personlighet och din kropp. För du är bäst på att vara du och du är väldigt, väldigt bra som du är.

Annonser

2 thoughts on “Din lycka ligger inte i andra människors händer

  1. Tack rara Du. Läste detta efter att ha haft en rent ut sagt för jävlig dag. Fick tårar i ögonen. Kram från en beundrare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s