Varför grön drink?

20140301-081154.jpg

Åh, inspirationen flödar i #bravalnyavanor. Det är så härligt att se att så många letar sig fram till nya vanor, provar recept och väljer att göra lite nytt mot det man annars är van vid. Facebookgruppen levererar, det är verkligen jätteroligt!

Annie kommenterade och undrade idag om det finns en anledning till att det heter grön drink och frågade om man hellre ska prioritera gröna frukter och grönsaker framför bär och frukt med färg. Mycket bra fråga! Som jag har förstått det innehåller gröna blad och grönsaker en rad vitaminer, antioxidanter, mineraler och enzymer som är viktiga för kroppen. Gröna blad och grönsaker är en av de mest kompletta näringskällorna och innehåller många viktiga mineraler, exempelvis järn, kalcium, magnesium. Dessa är bra för tarmfloran, för hjärtat, för nervsystemet och för musklerna. Gröna grönsaker sägs också ha förebyggande effekt mot cancer och andra sjukdomar. De är också fullproppade med fibrer som håller igång magen, vilket också har inverkan på hur vi mår. Att ha en mage som krånglar gör sannerligen ingen glad.

Jag försöker låta gröna blad och grönsaker vara en del av den gröna drinken, och jag försöker alltid att ha gröna blad och grönsaker till mina måltider. Fast, det finns givetvis massa schysst näring och viktigt innehåll i grönsaker, bär och frukt som har annan färg- En variation av grönt och färgglatt är väl det bästa, det tror jag att kroppen blir glad av. Här har Vevve skrivit om den gröna drinken tidigare. Och ni som vet ännu mer om den gröna färgens fördelar, upplys mig!

Annonser

3 thoughts on “Varför grön drink?

  1. Ping: Braval - länkkärlek! | Live It, Love It

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s