Sammanfattning första veckan #bravalnyavanor: ett lugnt syfte

Jag måste säga att jag är rörd över den fina start vi tillsammans har skapat på den här marsmånaden. När Vevve frågade mig om jag ville hänga på #bravalnyavanor kände jag att det var en bra idé för mig eftersom jag ville följa upp och vidareutveckla allt jag fick med mig från detoxen jag genomförde med Yogobe. Att jobba för balansen i livet, kosten och träningen är viktigt för mig. Det senaste året har varit ett stort liv framåt i min utveckling från att alltid att hamnat off track och på något sätt hamna tillbaka på ruta ett. Det hör till utvecklingen att ta några steg framåt och några steg tillbaka, men jag vill medvetet arbeta för att aldrig hamna på där igen och uppleva att jag ideligen behöver börja om från början. Och jag måste säga att den första veckan i utmaningen har varit så mycket över förväntan! Jag har inte bara fått tillgång till fina recept, testat nya grejer och haft en fin vecka rent kost- och träningsmässigt jag har fått så mycket mer. Facebookgruppen har varit helt fantastisk och jag har läst tänkvärda inlägg, fått pepp och många fina bilder att njuta av. Det ger verkligen en känsla av att resten av utmaningen kommer att bli helt awesome.

20140308-113519.jpg

Jag har under veckan njutit av god mat, mumiga gröna drinkar och smaskiga smoothies/kokosmjölksyoghurt. Jag har druckit citronvatten dagligen och gett mig en kort stund varje morgon i stillhet för att starta dagen på ett bra sätt. Och det gör sådan stor skillnad! Träningen har flutit på, kroppen har känts stark och jag har varit på gott humör Tyvärr har jag haft en del magsmärtor på grund av ägglossning/PCOS. I slutet på veckan har det blivit bättre, och jag vet att det är mycket tack vare att jag sköter kosten, träningen och sömnen. Det skulle kunna vara betydligt mycket värre, det vet jag av erfarenhet.

Under veckan har ni också kunnat lyssna på några av de härliga tjejerna som driver utmaningen i podcasten Hälsa på dina villkor. Om ni vill höra hur deras vecka har varit kan ni välja nedan.
#bravalnyavanor – Podcast med Annie från Live it, Love it
Avsnitt 27 – #bravalnyavanor med Elin Wennman
Avsnitt 28 av Hälsa på dina villkor #bravalnyavanor med Johanna Zackrisson

Några inlägg jag har läst under veckan och verkligen vill tipsa om är dessa:

Linda tipsade om kikärts- och morotsbiffar med fetaost.

Annie delade med sig av ett gudomligt recept på blåbär- och jordnötscheesecake.

Vevve gav oss ett recept på grön smoothie med savoykål.

Mot bättre hälsa tipsade om gudomligt god mangoglass.

Förutom goda recept har det varit mycket fokus på det mentala. Något jag verkligen uppskattar.
Sophia Milevi tipsade om Bra-Boken:
” Jag har nu i en och en halv månad skrivit i Bra-Boken, ett verktyg som används för att stärka självkänslan. Bra-boken är framtagen av Mia Törnblom som menar att på samma sätt som vår kropp behöver tränas för att behålla sin muskelstyrka behöver vår självkänsla tränas för inre mental styrka.”

Mia Bergvall bloggar på ”move, eat, repeat” och skrev”#bravalnyavanor tänka sunda tankar”
Någonting som fascinerar mig minst lika mycket som människans fysik är vårt medvetande; Varför vi tänker och handlar på ett visst sätt utifrån gener, normer, värderingar med mera.”

Tanja på Ekostil.se skrev ”Stress och påverkan på hälsa”:
” Vår inre psykiska hälsa är minst lika viktig som vår  kroppsliga, fysiska hälsa. Det är lätt att glömma bort Mind and Spirit, vår tanke och vår själ, när många gånger fokus är på Body, kroppen.”

Annie på liveitloveit skrev ”Att älska sig själv”: I många år trodde jag att jag älskade mig själv genom att träna sönder mig och att äta minimalt. Jag inbillade mig att jag mådde bra och tyckte jag åt tokmycket. Tallriken var ju full – av salladsblad och en bit kyckling. Jag åt ju superofta. Fast en clementin liksom. Jag älskade ju träningen. Men fick ingen energi av den, var mest trött och oenergisk.

Hur har din första vecka varit? Det vore väldigt roligt att få ta del av hur du har haft det. Känner du dig peppad och inspirerad? Har du mött motgångar? Vad har varit lätt, vad har varit svårt?
Ni som är med i #bravalnyavanor har ju också chans att vinna lite fina priser i utlottningen. Kommentera Utlottningsinlägget senast söndag 9/3 12:00. När du kommenterar kommer du att fylla i din mailadress se till att det är rätt mailadress för det är på den som du kommer vi kontakta dig på söndag kväll ca 18:00. Om du inte svarat innan måndag 12:00 kommer priset att lottas ut till någon annan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s