Uppstart vecka två #bravalnyavanor: smidiga mellanmål

På måndag är det dags för andra veckan av #bravalnyavanor. Ni som vill fortsätter med förra veckans fokus, ni andra fokuserar helt på det nya temat. Kanske en kombination? Jag kommer att fortsätta med citronvatten och en stilla stund varje morgon. Det är något jag mår bra av, och vanor jag vill behålla i tillvaron.

Tanken med den andra veckan är att minimera risken att falla dit på att köpa och äta oönskade mellanmål när blodsockret dippar. Att planera och förbereda dagens måltider är ett väldigt bra sätt att inte få i sig sådant man i längden inte mår bra av. Hjärnan är komplicerad men samtidigt enkel organism, och när vi blir trötta går vi tillbaka till det vi kan. Till det som är välkänt. Tyvärr är det många som kan snask och hämtmat. Så för att undvika det planerar vi!

Förra veckan var ledorden citronvatten, yoga/mediation, grön drink och den här veckan lägger vi fokus på planering och förberedelse. Vad du behöver blötlägga, köpa in, paketera eller tillaga kvällen innan för att ge dig själv de bästa förutsättningarna för att lyckas. Vilka är dina bästa tips på smidiga mellanmål? Har du några smaskiga recept som du vill dela med dig av?

braval2

Du som deltagare gå gärna med i FB-gruppen om du inte gjort det, där kan du tipsa om din blogg eller någon annans om du hittat något inspirerande. Du kan ställa frågor och få pepp om du känner dig vilsen. Om du är en flitig IG-användare dela gärna med dig av bilder och tankar med #bravalnyavanor och om du också råkar vara en bloggare får du gärna länka till det här eller någon av de andra Utmanarbloggarna så vi ser ditt inlägg och kan tipsa vidare. Kom ihåg att sprida länkkärlek om du hittar något som du går igång på, sannolikheten är att du även kan lyfta någon annans dag med den länken.

Titta gärna in och säg hej till de andra starka kvinnorna som är med och sprider ett sunt sätt att leka med maten:
Johanna Zackrisson Älskar, älskar inte
Annie Live it, Love it
Tanja Dyredand Ekostil.se
Jeanna minaträningstajts
Elin Elin Wennman
Linda Bryme Härliga Var Dag
Maya Nestorov Oslagbar hälsa
Camilla Johansson PT Camilla
Malin Nylén The B.A.B.Y. Network

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s