Post workout-gotte med jordgubbar och mumsig crunchtoppning

Efter kvällslöpningen igår gjorde jag smaskig post workout-gotte i form av kokosmjölksyoghurt hallon och färska jordgubbar och på toppen en crunch som var helt outstanding. Så gott! Det händer inte särskilt ofta att jag köper jordgubbar som inte är svenska, men det kändes verkligen gott och lyxigt igår. Som en försmak av sommaren på något sätt. Jag skulle säga att det går lika bra att äta detta som dessert, så smaskigt var det!

20140423-085951.jpg20140423-085936.jpg

KOKOSMJÖLKSYOGHURT

1 näve frysta hallon
1 näve jordgubbar
2 ägg
1 dl kokosmjölk
1 tsk vaniljpulver
Några färska jordgubbar till garnering

Mixa samman allting i mixer. Lägg några jordgubbar i botten på ett glas och häll över yoghurten.

CRUNCH

1 dl havregryn
½ dl mandlar
½ dl hasselnötter
2 msk solrosfrön
2 msk pumpakärnor
1 tsk kanel
½ tsk kardemumma
1 tsk vaniljpulver
2 msk kokosolja

Blanda samman allting i en skål och rör om ordentligt. Värm upp en stekpanna och stek crunchen på  låg värme i lite kokosolja, ror om under tiden. Crunchen ska inte vara i stekpannan för länge, den ska bara bli varm och lite gyllenbrun. Strö sedan på ctunchen på toppen av yoghurten och skiva på några jordgubbar på toppen. Ät och njut!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s