Det blir aldrig som en tänkt sig del 642

God morgon sötnosar.

Vilken helg! Så härligt att flytta tänker ni och visst! svarar jag, men den här helgen blev inte precis så där magisk som vi tänkt oss. Mr rockade till det genom att dra axeln ur led (igen) i fredags kväll när han skulle bära in den sista flyttkartongen för dagen. Sist han drog axeln ur led var i april och tidigare har det hänt ett par tre gånger. Istället för att tillbringa vår sista natt i lägenheten åkte vi till akuten i Västervik. Ambulansen var för långt borta för att det skulle vara idé att vänta och därför fick jag köra. Självfallet var vägen mellan Vimmerby och Västervik avstängd för vägarbete och vi fick ta en omväg på ett par mil. På akuten var personalen stressad och gjorde givetvis sitt jobb, men det var fruktansvärt att se den en älskar lida så mycket. Smärtan gav inte vika trots en del morfin och när jag lämnade Västervik en bit efter midnatt skulle axeln dras tillbaka. Det tog lite mer än en timme och en kvart. Plågsamt. Minst sagt. IMG_1099

I lördags kände jag mig överkörd av en ångvält efter ett par timmars sömn. Våra föräldrar och syskon ställe upp helt galet mycket och bar och kånkade och fixade och städade mer än vi gjorde. Jag hämtade på sjukhuset på förmiddagen och den enarmade och gravida skämdes lite för sin minimala insats. Flytten blev bra ändå, tack vare våra familjer, och jag vet i ärlighetens namn inte vad vi hade gjort utan dem. Vilka hjältar!

IMG_1103

”Man ska ha bra grejer” säger mamma när hon instruerar sin supermopp. Mamma, lilla mamma. ❤

Det blir aldrig som en tänkt sig, men det blir bra ändå. Flytten blev bra ändå. Vi kunde inviga vårt lyxiga badkar i lördags innan vi slocknade strax efter 21. Utslagna. Igår var bonuspappa Hans i huset och fixade så att vi kan ha en fungerande vardag utan kök och fungerande rum. Nu i nuläget har vi ett komplett sovrum och fungerande toaletter. I övrigt är det renoveringskaos på alla plan. Tack vare att han styrde upp kartonger och flyttade möbler har vi ett provisoriskt rum där vi kan titta på teve och sitta och äta. Det blir sannerligen något tålamodsprövande de kommande veckorna men också väldigt spännande och roligt. Att Mr inte kan hjälpa till som han vill blir säkerligen en jobbig del för honom men vi löser det också. Det känns helt galet att vi äger det här huset som vi befinner oss i och att vi ska stanna där – länge. Om några veckor är vi något mer installerade och vi får ta en dag i taget. Jag tänker rätt mental inställning och fokus på det som är viktigt. Allting kommer att lösa sig på bra sätt. Det är ju ändå ett härligt äventyr som väntar och givetvis kommer inte klippt allting att gå på räls. Det hör till.

IMG_1110

Jag älskar vårt sovrum. Inte enbart för att det är vårt enda kompletta rum utan för att det kommer att bli så fint när det är helt färdigt.

IMG_1107

2 thoughts on “Det blir aldrig som en tänkt sig del 642

  1. Stackars Joakim👎 Tur ni kom i ordning någorlunda, nu är bara resten kvar. Ni har ju tak över huvudet, värme och mat går ju att fixa till så gott det går. Ni får bjuda in er hos era föräldrar under tiden ni är kökslösa. Vad blev det för kök?
    När vi skulle renovera badrummet så fick vi duscha hemma hos Andreas föräldrar och en bajamaja hyrde vi och hade i garaget. Det blev som det blev när man bara hade ett badrum. Men vi överlevde, det var ju bara Andreas och jag.

    • Vi har tak över huvudet och mat så det går verkligen ingen nöd på oss. Vi kommer att äta en del hos mina föräldrar och hitta andra smidiga lösningar. Det handlar ju bara om ett par veckor. Det kommer att bli ett kök från Storsjökök och det är Renoveringsbyggarna som ska göra jobbet. Det kommer att bli kanonbra. Och dyrt!

      Jag tycker att det är sjukt spännande med ett eget hus och det kommer att bli himla bra. Det är bara svårt att ha tålamod eftersom man gärna vill göra a l l t på en gång 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s