Stödstrumpor för gravidfötter

Än så länge är jag ju befriad från fysiska åkommor på grund av graviditeten. Illamåendet och känslan av konstant baksmälla där i början av graviditeten räknas inte. Det drabbar de flesta gravida och det finns kvinnor som har det mycket, mycket värre än vad jag hade det. Typ Beatatjata och min vän Sandy som typ mår illa mest hela tiden. Vad jag på sista tiden har behövt börja använda är stödstrumpor och kompressionsstrumpor. Jag har ett gäng Go Coco-strumpor som jag älskar att träna i och som jag använt en del under graviditeten, men de blir tämligen varmt under byxorna. Dessutom fungerar orangea och blå strumpor så där under ett par tunna strumpbyxeleggings. Därför provade jag tunnare stödstrumpor, typ nylonvariant, och tycker att det fungerar fint för både fötter och utseende.

Det rekommenderas att en tvättar strumporna efter varje gång en använder dem och därför krävs ett gäng – jag har beställt nya från Medistore och väntar på leverans. Jag tycker att de har schyssta priser och verkar ha bra kvalitet också. Tidigare har jag handlat på Apoteket, men de är något dyrare. Jag märker tämligen snabbt i vader och fötter om jag slarvar med stödisarna ett par dagar. Då känns det som att fötterna förvandlas till runda bollar att gå på och benen känns vätskefyllda. Ju större jag blir i kroppen desto mer krävs det av mina ben att bära mig. Att använda stödstrumpor känns som ett fint sätt att hjälpa kroppen. Stödstrumpor och snäll träning för ben och rumpa – det tror jag fungerar bra för mig framöver!

Annonser

2 thoughts on “Stödstrumpor för gravidfötter

  1. beställde ett par gococo häromdagen som depp-till-pepp-present :-). Hemma behöver jagi nte vara matchig… Men kanske klokt att hitta något mer neutralt också. Har aldrig någonsin använt faktiskt, trots alla mina hundra graviditeter (känns det som ;-))

    • Go-coco som depp-till-pepp-present tycker jag låter utmärkt. Det är riktigt goa strumpor och jag älskar att träna i dem. Men som sagt, under leggings på jobbet lyser den orangea färgen något för starkt 😉 En del verkar inte ha haft behov alls av stödstrumpor men jag skulle inte klara mig utan just nu. Fötterna blir som bollar att gå på – skapligt oskönt! Ska du prova så rekommenderar jag dig den där tunna nylonvarianten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s