En hälsning från Cilla 2014

Det här är ett brev från Cilla 2014 till Cilla 2015. Inlägget skrevs och publicerades förra året, och återkommer nu som en hälsning från dåtid till nutid. Trevlig läsning!

Kära Cilla,

Vilket år 2014 var för dig och så otroligt mycket spännande som hände i ditt liv. Det såg inget vidare ljust ut där i början av hösten 2013, det erkänner jag. Du blev rejält bränd och började undra om det där med kärlek verkligen var något för dig. Fast du gav inte upp. Du bestämde dig för att simma vidare i det strömma vattnet i hopp om att nå ett lugnt och stilla vatten. Och en dag stod han där i din dörr och aldrig har du släppt in någon med sådan självklarhet. Så här i efterhand vet du att det var ett livsavgörande möte. Det var inte vad du hade tänkt dig, men det blev början på någonting annat än det du tidigare upplevt. Och från det att ni träffades i november 2013 har ni hunnit med att ha ett hemligt förhållande i flera månader, bli ett officiellt par våren 2014, flytta ihop, bli med barn, göra en oförglömliga resa och köpa ett hus. Ingen kan skylla er för att spara på krutet åtminstone, även om det kanske inte var så ni hade tänkt er att det skulle bli. Det är så märkligt när drömmar går i uppfyllelse, men jag måste säga att den här drömmen har varit tio gånger bättre än vad du hade kunnat föreställa dig.

2014 var ett år när du verkligen utmanade dig själv. Du sparade till utbildningen du så länge drömt om och du genomförde den. De där veckorna i Borås gav dig otroligt mycket och framför allt insåg du att du kan göra precis vad du vill. Att visionerna är oändliga, bara du vågar se dem med klarhet. Du kan nå dina mål – bara du ser till att make it happen. För visst har du varit kapten på din egen båt. Hela året är det du som har kört skutan – fokus framåt kaptenjävel! Du har mycket fokuserat arbetat mot dina mål. Med kroppen och träningen. Med utbildningen och framtidsplanerna. Med din resa. Med kärleken. Och kanske blev du också något bättre på att bortse från avundsjuka och missunnsamhet. Kanske blev du lite mer hårdhudad och kanske gjorde det dig ännu mer fokuserad. Kanske insåg du och accepterade du att det kommer ett visst ansvar med att gå sin egen väg, med att sticka ut och att våga sikta på framgång. Jag tror att den insikten gav dig otroligt mycket.

Precis som tidigare år har du fortsatt att arbeta mycket med din självkänsla. Det är en never ending story och det har också blivit viktigt för dig att hjälpa andra människor som känner precis som du. Det är därför du skriver om det och delar med dig trots att det ibland känns ofantligt svårt. Och dina skilsmässokompisar. Vilken vänskap. Den lilla grupp människor som har kommit att betyda så otroligt mycket för dig. Era likheter och olikheter som berikar. Förtroendet och tilliten du känner. Att känna igen sig och få vara den du är. Så på riktigt, så utvecklande.

Det här är mina förhoppningar inför 2015:

Fortsätt att vara kapten. Du styr och du bestämmer vad som händer i ditt liv. Du bestämmer också vilka människor som får påverka ditt liv. Låt inte de där människorna som egentligen inte bryr sig om dig sänka dig. Fortsätt att arbeta mot dina mål. Om det känns svårt att vara målfokuserad under graviditeten  så tänk på allt som kommer sen – du ska faktiskt inte vara gravid hela livet. Det är en begränsad period och trots att du inte tycker att det är något vidare att vara gravid kommer det något gott ur det.

Ge Joakim en speciell 25 årsdag. Ge honom all din kärlek och uppskattning. Ni är ett stark team. Du vet att relationer handlar om att ge och ta. Hitta balansen i det, särskilt de dagar du får för dig att universum enbart kretsar kring dig. Var ödmjuk i det som är svårt och var öppen för att ni båda är rookisar med barn. Oroa dig inte så mycket för hur det ska bli när du blir mamma. Du kommer att göra ett lika bra jobb som alla andra. Minst. Många har åsikter om hur en bäst uppfostrar ett barn, men kom ihåg att du får göra på det sätt du finner bäst. Precis som allt annat handlar det inte om svart eller vitt. Det är en jävla massa grått också. Renovera det ni hinner och orkar i huset (och har råd med!) innan barnet kommer och ta därefter en paus. Det finns ingen mening med att renovera sönder småbarnsår. Ni hinner. Ni har varandra.

Att komma tillbaka i form efter graviditeten är viktig för dig. Sätt dina mål och arbeta fokuserat som du brukar. Du kommer att lära dig oerhört mycket om kroppen efter en graviditet och det kommer också att hjälpa dig att hjälpa andra med mammakroppar. Det kommer säkerligen att bli något meckigare med tid för träning för er båda, men allt går om en vill. Det finns otroligt mycket du kan göra. Våga också ta det lugnt och stressa inte över mammakroppen. Du kommer att hitta tillbaka till dina gamla rutiner igen, det lovar jag. Ta vid med dina framtidsplaner när du känner dig redo. Om du känner dig redo. Det finns ingenting som säger att du inte kan göra vad du drömmer om för att du är mamma. Tvärtom. Se på dina inspirationskällor Lofsan och Sofy. Oavsett om du får tjänsten som förstelärare eller inte tycker jag att du ska vara otroligt stolt och nöjd och glad över att du kom vidare till steg två och fick gå på intervju. Du kan alltid söka tjänsten igen. Om du vill.

Det var allt för den här gången. Kom ihåg att du duger som du är och att du är en frisk fläkt på många sätt. Kom också ihåg att det är i motvind och inte medvind som en drake stiger. Du rockar fett. 

Kram från Cilla 2014

20140731-111219-40339874.jpg20140701-100308-36188408.jpg20140721-082030-30030265.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s