Släpp taget om det som håller dig kvar

Släpp taget om det som håller dig kvar. Släpp taget om gamla beteendemönster, om destruktivitet och självförakt. Du vet ju innerst inne att det inte leder någonstans. Du vet att du har mer att ge om du bara vågar lyssna inåt. Du har försökt och kämpat länge nu, och det är dags att välja en ny väg. Det är dags att bryta mönstret och tanken om att hålla kvar vid det som alltid har varit. Du kan gå vidare nu.

Jag vet att det kan kännas som en död. Att släppa taget om det som brukade vara du. Det har ju varit ditt liv och din identitet så länge. Den identitet som du har klamrat dig fast vid för att du tror att det är det enda sättet att få bekräftelse och kärlek. Den identitet som har fått dig att tro att du måste stå tillbaka, bli mindre krävande och mer tolerant för att bli älskad och accepterad. Jag vet att det kan kännas som ett oändligt mörker och ett stort svart hav när allting välkänt försvinner, men om du släpper taget nu kan du börja bygga inifrån. Du kan bygga en väg som börjar med dig själv och dina behov. Det är då alla pusselbitar kan falla på plats och du kan få uppleva något alldeles nytt.

Du behöver inte kämpa längre. Tiden är nu. Du behöver inte offra dig själv, se ner på dig själv och försöka duga för andra. Du behöver inte längre bära på ryggsäcken som skaver som en svettig gymnastikpåse som tynger dina axlar. Släpp taget om det som håller dig kvar. Hejdå ångest. Hejdå sömnlösa nätter. Hejdå osäkerhet och tvivel. Hejdå självförakt. Hejdå utanförskap. Hejdå skuld och skam. Du vet att det finns så mycket mer än så. Tiden är nu. Du har väntat länge nog.

Släpp taget.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s