Granola med apelsin och dadlar

Den här veckan har gått alldeles för fort och de recept jag utlovade på hälsoeventet i lördags har inte kommit upp. Det blir med andra ord receptbombning de kommande dagarna. Först ut är granola som går att göra på två sätt: en mer kryddig med kanel och kardemumma samt dadlar och en mer lite mindre kryddig men med mullbär och gojibär. Mumsigt värre! Idag bjuder jag på den första varianten:

IMG_1810

DU BEHÖVER:
2 dl mandlar
1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
1 dl hela linfrön
½ dl chiafrön
ett gäng dadlar
7 dl havregryn
saften från två apelsiner
en stor klick kokosolja
2 msk honung
½ – 1 dl vatten
kanel, kardemumma och vaniljpulver

Blanda samman nötter, fröer och havregryn. Klipp ner dadlarna. Tillsätt kryddorna (jag gillar kanel så jag tar ganska mycket). Pressa saften från apelsinerna. Blanda i kokosolja och honung och gojsa runt. Tillsätt till sist vattnet och rör gärna med händerna. Det ska gärna bli klumpigt och lite större bitar.

Lägg på plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen på 200 grader i 10 minuter och rör om. Sänk därefter till 175 grader och ha i ugnen i ytterligare 20-30 minuter. Jag brukar röra om var tionde minut och tar ut granolan när den är torr. Låt svalna ordentligt innan du lägger den i förvaring.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s