Gör det du kan med det du har

Igår var jag på föreläsning på Öppet Hus för Body Gym & Relax (jag tror jag ska kalla det för Bodygymmet! Älskar sammansättningar ni vet = Siribarnet. Siripappan osv osv osv Kom ihåg var ni läste det först!). Peter Bláha även känd som Pansar från Gladiatorerna höll en rolig, ärlig och inspirerande föreläsning. Jag var så otroligt pepp när jag kom hem att jag gick raka vägen ner i källaren och rev av ett finfint pass för ben, rumpa och axlar (mao träningsvärk idag!). Peter pratade bland annat om varför han började träna och den resa han har gjort till den han är idag. Han pratade också mycket om motivation och målsättning. Något jag givetvis gick igång på eftersom jag själv har utvecklats otroligt mycket sedan jag insåg vikten av att sätta smarta mål.

Vad jag framför allt fastade för i Peters föreläsning handlar om att göra det du kan med det du har. Peter berättade om när han skadade sig när han åkte skidor och bröt benet på 23 ställen. Läkarna visste inte om de kunde rädda hans ben och han såg framför sig hur livet var över. Han peakade i sin karriär och förstod inte hur han skulle gå vidare. Så han låg där i sjukhussängen, grät och var förtvivlad och såg något mästerskap för rullstolsbundna och blev helt inspirerad. Han tänkte

”DET DÄR KAN JAG GÖRA. Om de tar mitt ben kan jag bli bäst på något annat.”

Han bestämde sig för att göra vad han kunde med det han hade. Läkarna kunde rädda hans ben men det tog honom flera år att komma tillbaka på banan. Han la ner energi, tid och pengar på att bli bra igen – för han hade ett mål och han hade bestämt sig. Han ville göra vad han kunde med det han hade. Och jag gillar ju det där: att vi gör vad vi kan med det vi har.

IMG_1912

För mig handlar det om att börja någonstans och använda de medel jag har just nu för att komma framåt. Det handlar om att göra istället för att i n t e göra. Det handlar om att bestämma sig för att göra någonting istället för att göra ingenting. Det handlar om att se sig själv utföra sina mål – om och om och om igen. Det handlar om att sluta vänta på att den där hundraprocentiga känslan ska infinna sig, på pusselbitarna som ska falla på plats och på det rätta ögonblicket och stället göra. Det handlar om att göra det du kan med det du har här och nu. Att börja. Att börja är att inse att motivation aldrig kommer att segla in på ett bananskal. Motivation kommer när vi gör.

IMG_1918

Efter föreläsningen ville givetvis många fotas med Peter och ta autograf till sina barn. Själv tog jag en autograf till mig själv. Jag är väldigt nöjd med mitt Pansarkort.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s